Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кулінарна єресь: італійський історик їжі розпалив суперечку щодо карбонари (ВІДЕО)

Важливо

Лука Чезарі, гастрономічний історик та автор книжок з Болонії, наразився на хвилю хейту користувачів соцмереж. Він записав відео приготування пасти карбонара за рецептом 1954 року, заявивши, що саме він і є оригінальною версією знаменитої італійської страви.

Про це розповідає Reuters.

Наскільки серйозно італійці ставляться до їжі доводить нещодавня суперечка, яка спалахнула через те, як приготувати соус для пасти карбонара. Саме вона вважається класикою римської кухні.

Зазвичай при приготуванні цієї страви на її батьківщині використовують італійський овечій сир пекоріно та в’ялені свинячі щоки. Їх змішують з яйцями для створення вершкового соусу. Натомість Лука Чезарі запропонував рецепт зі швейцарським сиром грюєр, часником, беконом та яєчнею-бовтанкою.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Gambero Rosso (@gambero_rosso)

Кулінар завив, що це оригінальний рецепт карбонари, який ще 70 років тому опублікували в італійському кулінарному журналі, а він просто намагався показати, як цей рецепт розвивався протягом десятиліть.

“Я просто переробив карбонару 1954 року, першу, що була представлена в журналі Cucina Italiana. Я не винен, якщо це був рецепт карбонари!», — сказав він Reuters. “Протягом років з’явилася серія різних рецептів карбонари, зокрем з сирою шинкою в п’ятдесятих роках. У США ви навіть можете знайти версії з молюсками або грибами”.

Але італійці взяли його ролик надто близько до серця і завалили свого співвітчизника негативними коментарями. “Це розлютило шанувальників карбонари, які не вивчали історії і думають, що наш прекрасний рецепт завжди був однаковим. На жаль, це не так, й існують сотні версій карбонари”, – каже астрономічний історик.

Альберто Гранді, ще один історик їжі, який наразився на критику за те, що ставив під сумнів усталені італійські кулінарні традиції, кинувся на захист Чезарі. У своєму відео в Instagram він засудив такий собі “гастронаціоналізм, який заважає нам спокійно міркувати про нашу кухню”.

Іншими прикладами того, що італійці вважають харчовою єрессю, є поєднання пасти з кетчупом або додавання ананаса до піци разом із фактичною забороною замовляти капучино після обіду.

Щодо Чезарі, він залишається непохитним і готовий розпалити нові кулінарні суперечки: “Це було лише перше відео… Я готую нове — про традиційну неаполітанську піцу 1800-х років з молюсками!”.

Як розповідало раніше BitukMedia, 465 пар відтворили іконічний кадр зі спагеті із діснеївського мультфільму “Леді та Блудько”. Такий світовий рекорд встановив один із ресторанів німецької мережі Vapiano.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі