Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Котяча версія Джорджа Клуні”: знаменитий товстий кіт зник з туристичних мап

Важливо

Товстий кіт Гацек, який вважався чи не однією з головних місцевих пам’яток польського Шеціна, знайшов нову домівку і зник з мап для туристів. А ще колишній Король Кашубської — за назвою вулиці, на якій він жив – помітно схуд.

Про це пише Notes from Poland.

Гацек став світовою знаменитістю після того, як отримав оцінку п’ять балів на картах Google від туристів. Рейтинг кота обійшов рейтинг традиційних туристичних атракцій Щецина. У своїх коментарях користувачі не скупились на компліменти котові: “рок-зірка”, “король міста”, “міська ікона”.

Місцеві магазини навіть почали продавати сумки з зображенням Гацека. Кіт прославився на весь світ – про нього писали американська New York Post, британська Guardian і німецька Bild.

Пропорційно популярності Гацека збільшувалась і його вага: щедрі туристи постійно підгодовували тварину. Аж тут на ожиріння знаменитості звернули увагу спеціалісти місцевого притулку для тварин. У квітні міська асоціація допомоги тваринам Animal Welfare Association забрала Гацека з вулиці на лікування, у пухнастого проблеми із зубами та суглобами. Ветеринар також повідомив, що Гацеку потрібно схуднути на чотири-п’ять кілограмів.

Те, що популяний кіт перестав з’являтися в будці на вулиці Кашубській, дуже не сподобалось містянам і туристам: на зоозахисників обрушилася хвиля критики, притулок звинуватили у бажанні заробити на славі Гацека.

Кіт Гацек – зірка польського Щецина. Фото – Notes From Poland

Проте співробітники притулку були непохитні і, за їхніми словами, виходили з того, що краще для кота. У листопаді Animal Welfare Association опублікувала знімок стрункого Гацека й оголосила, що він знайшов новий дім і тепер його звати Джордж. “Відтепер кличте мене Джордж… Котяча версія Джорджа Клуні, так, це новий я. Я у чудовій формі і почуваюся добре. Я бігаю вгору сходами і стрибаю стільницями”, — написали вони під фото.

У притулку додали – допомогти іншим кішкам випробувати на собі “диво-дієту” Гацека, люди можуть пожертвувати корм або зробити свій внесок у краудфандингову кампанію “Гацек купує їжу для безхатьків”. Загальна сума пожертв вже перевищила спочатку встановлений поріг у 7 тис. злотих.

А тим часом відмітка з котом та його неймовірним рейтингом на карті Шенціна зникла. В Гацека, тобто Джорджа, тепер нове котяче життя.

Раніше BitukMedia розповідало про всиновленого капібарами рудого кота, який став зіркою зоопарку і соцмереж.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі