Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Порода пса Патрона – собака 10 тижнів не відходив від загиблого господаря у горах

Важливо

Джек-рассел-тер’єр Фінні 2,5 місяці самотужки виживав на горі Блекхед у Колорадо, США. Його господар 71-річний Річ Мур вирішив здійснити сходження на пік 19 серпня, але в поході помер. Пес не відходив від тіла господаря, але щоб вижити полював на дрібних тварин.

Зворушливу історію розповідає ВВС.

Тіло Мура знайшли 30 жовтня, Фінні був біля нього. Рятувальники кажуть, що це “надзвичайна історія виживання”.

Волонтери прочісували ліси кілька тижнів від авто Мура до піку гори. І лише нещодавно знайшли собаку. Фінні втратив половину своєї ваги і важлив близько 2,7 кг. На наступний день його забрали рятувальники та доправили ветеринарам.

Активісти припускають, що пес полював на дрібних тварин і намагався не потрапляти на очі пумам, койотам та ведмедям – так і вижив.

Річ Мур був досвідченим туристом і напередодні підіймався на пік Блекхед із другом. Але під час самостійного сходження чоловік помер, ймовірно, від переохолодження. У таких ситуаціях люди втрачають орієнтацію, а думки стають сплутаними. Висота гори – 650 м.

Дружина Мура, Дафна Холбі, каже, що Фінні був дуже прив’язаним до господаря. Жінка пригадує, що Мур повідомив її, що планує піднятися на гору разом із Фінні, а вона попросила його не йти самому. Жінка на той час доглядала за хворою сестрою.

Тепер після лікування у ветклініці Фінні буде жити із Холбі та її сином.

Як розповідало BitukMedia, 67–річний американський пенсіонер Джон Кербер із поселення Бічвуд-Лейкс у штаті Північна Кароліна зумів відігнати ведмедя від свого йоркширського тер’єра Чубаки. Зробив він це за допомогою свого ціпка для прогулянок. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі