Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З’їсти короля – кондитерка створила реалістичний торт у формі Чарльза ІІІ (ВІДЕО)

Важливо

Британська кондитерка Емма Джейн витратила п’ять днів на створення свого торта для міжнародного фестивалю Cake International. Він на стільки схожий на короля Британії Чарльза ІІІ, що аж лячно, кажуть очевидці.

Про це повідомляє New York Post.

Торт Емми зображує британського монарха у повний зріст таким, як той був у день коронації у травні цього року. Як видно, торт детально відтворює як риси обличчя монарха, та й оздоблення його клейнод, деталії мантії та іншого церемоніального одягу.

Кондитерка виготовила його для найбільшого шоу тортів у світі Cake International, яке відбувається зараз у англійському Бермінгемі.

Для створення корони Емма використовувала повітряний рис, маршмелоу та шоколад. Корону прикрашають 2,5 тис. їстівних кристалів, виготовлених із темперованого цукрового ізомальту та цукрової пасти.

Але найскладнішою частиною торту були очі монарха, зізнається кондитерка. Зіниці виготовила із пасти для моделювання, розфарбувала за допомогою спеціальної фарби, контури створила зі спеціального гелю.

Однак, король Чарльз не єдина зірка на цьому святі життя. Кулінарка Джейн Лешбрук створила торт у вигляді музиканта Оззі Озборна в образі Князя пітьми, який сидить на своєму троні. Теж у повний зріст.

Life-size sculpture of Ozzy Osbourne made from cake unveiled ...
Фото: https://planetradio.co.uk/

Як повідомляло BitukMedia, шматок фруктового пирога з весілля принцеси Діани та принца Чарльза, яке відбулося 29 липня 1981 року, виставили на продаж з аукціону. Його продають щонайменше за 300 фунтів стерлінгів.

Також 23 кілограми шоколаду використали для того, щоб виготовити реалістичне погруддя короля Чарльза ІІІ на честь його коронації. Команді скульпторів і шоколатьє на чолі з майстринею шоколатьє Дженніфер Ліндсі-Кларк знадобилося на його виготовлення 130 годин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі