Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

87-річний українець став найстаршим учасником легендарного Нью-Йоркського марафону

Важливо

87-річний українець Данило Фаркаш, який мешкає у США, опинився серед найстарших учасників Нью-Йоркського марафону сьогодні, 5 листопада. Чоловік поділився деякими спортивними секретами. Наприклад, що не спить перед забігом.

Про це пише New York Post.

Данило є другим за віком учасником марафону. Новозеландець Гарт Берфут старший за українця на два дні.

Данило живе у районі Нью-Йорка під назвою Форест-Гіллз, до пенсії працював стоматологом. Переїхав до США у 1979-му. Марафони бігає із 2009-го, коли йому виповнилося 73. Каже, його надихнула донька Ірина, яка взяла участь у забігові.

Свій перший марафон пробіг за 5:30:02. Найкращий результат за весь час – другий марафон, – 5:26:31. Цьогорічний забіг сподівається подолати за менш, як 10,5 годин. Каже, зараз не біжить, а скоріше йде за маршрутом марафону.

Данило зізнається, що перед марафоном зазвичай не спить кілька днів, і це його не сповільнює, навпаки, чоловік біжить краще.

“Чесно сказати, у мене безсоння – я не сплю три дні перед марафоном. І я біжу краще, коли я не сплю. Я парадокс”, – розповів чоловік.

Данило каже, що до марафону готується, бігає вулицями Нью-Йорка. Це допомагає зберегти мотивацію, пояснює. Має маршрут, який долає за 9 годин в один бік. Потім перекушують піцою разом з донькою і їдуть додому на метро.

“Він здоровий тому, що продовжує рухатися. По батькові не скажеш, що в нього такий вік”, – каже Ірина.

Данило харчується збалансовано, їсть багато овочів, іноді пропускає кехлик пива під час сімейних зустрічей.

Під час підготовки до марафону налягає на макарони, а на забіг візьме бутерброд із арахісовою пастою.

Як повідомляло BitukMedia, киянка Вікторія Співаковська пробігла марафон “Не зупиняйся” разом із немовлям у візку. Свій рекорд вона присвятила загиблому на війні із росією брату Остапу Оністрату.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі