Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Лишити в живих – врятованого ведмедя перевезли під Ла-Маншем

Важливо

Ведмедя Дієго із шведського зоопарку Orsa Predator Park врятували і доправили до британського графства Девон. Аби тварина уникла евтаназії, активісти переправили її через Євротунель під протокою Ла-Манш.

Про це повідомляє ВВС.

У Швеції вирішили закрити Orsa Predator Park, тож тварин, яким не знайдуть притулок, присплять. Серед кандидатів на евтаназію і був 360 кг-мовий Дієго.

Благодійна організація Wildwood Trust взялася врятувати ведмедя. Під Ла-Маншем тварину транспортували потягом. Спочатку планували перевезти поромом, але почався шторм Ciaran, і транспортування морем стало дуже небезпечним. Організовувати перевезення потягом довелося в останні хвилини, каже Марк Хаббен, директор фонду із питань операцій із тваринами.

“У нього був власний вагон. Вигляд мав втомлений, але не спав”, – розповідає Хаббен.

“Він чудовий, дійсно великий, тихий і розумний”, – розповідає Хаббен про ведмедя.

Задача із перевезення була непростою, але дуже допомогли небайдужі люди із Девона.

Фото: WILDWOOD TRUST

Тож тепер Дієго добре облаштувався в Девонському парку дикої природи поблизу Ексетера. Поки була буря, ведмедя тримали у теплому затишному ящику. Він поводився тихо.

Очікують, що Дієго впаде у зимову сплячку, буде проводити у ній тижні чи й місяці, час від часу прокидаючись для коротких періодів активності.

Після того, як Дієго перезимує, його прийме до себе ферма із приватним зоопарком Jimmy’s Farm and Wildlife Park.

Як розповідало BitukMedia, шотландський зоопарк прихистив азійського чорного ведмедя з України. Клишоногий ледве вижив під час російської окупації Ямполя на Донеччині. Українські військові врятували тварину у жовтні 2022 року. Відтоді він, як справжній український переселенець, колесить по Європі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі