Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перебуває у секретному місці: вирує скандал через “найсамотнішу вівцю Британії”

Важливо

Британські захисники прав тварин виступили проти ідеї поселити вівцю Фіону, відому як “найсамотніша вівця країни”, у фермерський зоопарк. Йдеться про долю вівці, яка понад два роки прожила біля підніжжя скель у Шотландському нагір’ї і була нарешті врятована тільки минулої суботи.

Про це розповідає BBC.

Cуперечка виникла через плани повернути “найсамотнішу вівцю Британії” додому – до фермерського парку поблизу Дамфріса. Захисники прав тварин вийшли на мітинг, що вказати – вони проти того, щоб робити з бідолашної вівці видовище та вимагають передати її під опіку.

Вперше вівцю помітила пара на каяку, що пропливала повз галявину біля підніжжя крутої скелі в Кромарті-Ферт в Шотландії. Це було у 2021 році. Ця ж пара повторила свій маршрут цього року і була дуже здивована, побачивши ту саму тварину в тому самому місці. Щоправда, ще більше зарослу вовною.

Фото – Animal Rising

Отже, вівця, яка тепер має ім’я Фіона, понад два роки прожила в пастці на галявині під скелею, до якої, як гадали, неможливо дістатися. Вона застрягла там, зірвавшись зі скелі.

Берегова лінія місця, де застрягла вівця. Фото – Daily Mail
Каякер проходить повз скелястий берег, де два роки залишалась вівця. Фото – Daily Mail

Про тяжке становище вівці минулого місяця написала місцева преса. Тоді ж тварину охрестили “найсамотнішою вівцею Британії”, а онлайн-петиція про її порятунок зібрала тисячі підписів. Групи місцевих спробували самотужки дістати тварину, але відмовилися від ідеї через складний і небезпечний ландшафт.

Зрештою у суботу п’ятеро місцевих фермерів успішно спустились по скелястому яру за допомогою лебідки і зуміли витягти бідолашну вівцю з віддаленої берегової лінії. Вони сподівалися поселити Фіону у свій контактний зоопарк, але тут втрутилися захисники тварин з радикальної організації Animal Rising: вони вимагають переселити вівцю до їхнього притулку. За словами речника організації, вони провели мирну, ненасильницьку демонстрацію, аби рятувальники не “експлуатували” тварину заради грошей і вона не стала “видовищем”.

Фото – Animal Rising

Врятовану вже підстригли від оброслої вовни. Виявилось, що попри самотній спосіб життя в останні роки, Фіона добре харчувалась – навіть має трохи зайвої ваги. І взагалі вона в доброму стані.

Повідомляють, що через протест Фіона залишатиметься у секретному місці – доки не буде вирішено суперечку щодо її майбутнього місця проживання.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Греції стадо овець розорило теплицю з медичними коноплями. Голодна худоба з’їла близько 100 кілограмів врожаю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі