Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Видала дивна поведінка: стадо овець з’їло 100 кг конопель

Важливо

У Греції стадо овець розорило теплицю з медичними коноплями. Голодна худоба з’їла близько 100 кілограмів врожаю.

Про це повідомляє Greek Reporter.

Стадо, яке паслося на наполовину затопленій Салонікській рівнині, у пошуках трави розорило теплицю фермера, який вирощує медичний канабіс. Пастух, який пізніше нагнав стадо, здогадався, що вівці встигли з’їсти значну кількість конопель за їхньою “дивною поведінкою”.

Фермер уточнив, що тварини знищили близько 100 кг його врожаю. При цьому він поскаржився журналістам, що до цього частина його врожаю постраждала від шторму “Даніель”. “Я не знаю, сміятися мені чи плакати. Влітку в нас була хвиля спеки – все пересохло. У вересні на наш регіон обрушилися повені. А тепер це… Вівці з’їли все, що лишилося”, — прокоментував він інцидент власник теплиці.

Він також зазначив, що у них виникла проблема, як вивести овець з теплиці, оскільки “вони нізащо звідти не підуть”.

Грецькі ЗМІ цитують власника ферми Янніса Буруніса, який сказав продюсеру місцевої радіостанції: “Вони просто знайшли зелень, щоб попоїсти”, а потім додав, що вівці “стрибають вище за кіз, чого ніколи не буває”.

Зазначається, що стадо натрапило на плантацію фермера випадково. Чимало пасовищ у Салонікській рівнині, де пасеться худоба, виявилися підтоплені після повеней, і тварини шукали місця з травою. Нещодавні повені завдали величезного удару по тваринництву та сільськогосподарському виробництву у Фессалії, а й у всій країні.

В останні роки в Греції різко зросли інвестиції в медичний канабіс. Хоча багато грецьких фермерів спочатку поставилися до вирощування конопель “вичікувально”, незабаром стало ясно, що її культивування дозволить вирішити багато проблем, що стоять перед ними.

У січні 2023 року в Ексамілії відкрився перший в країні комплекс з виробництва продукції з фармацевтичного канабісу.

Як розповідало раніше BitukMedia, вживання канабісу сприяє апетиту. При чому впливає воно не лише на людей, а й на черв’яків – вони починають віддавати перевагу більш калорійній їжі. Такого висновку дійшли американські науковці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі