Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фрагмент королівської історії – 41-річний шматок пирога з весілля принцеси Діани продадуть з аукціону

Важливо

Шматок фруктового пирога з весілля принцеси Діани та принца Чарльза, яке відбулося 29 липня 1981 року, виставили на продаж з аукціону. Його продають щонайменше за 300 фунтів стерлінгів. Свого часу до десерта додавався рукописний лист-подяка від теперішнього короля та його нареченої. Його теж можна придбати.

Про це повідомляє Daily Mail.

Вже  41 рік минув після знаменитої церемонії одруження принцеси Діани та принца Чарльза, за якою спостерігали мільйони людей.

За «еесіллям століття» спостерігало, за оцінками світової телеаудиторії, 750 мільйонів людей

Серед іншого, гостей на весіллі частували фруктовим пирогом вагою 102 кг бежевого кольору на основі марципану. Він був покритий глазур’ю та прикрашений різнокольоровим королівським гербом.

Цей прямокутний шматок з нижнього шару вражаючого п’ятирівневого весільного десерту протягом десятиліть зберігався в Найджела Рікеттса. Чоловік працював полірувальником та реставратором меблів у Віндзорському замку у 1980-85 роках і відвідав церемонію одруження в якості гостя. Містер Рікеттс зберігав свою реліквію – у оригінальній подарунковій коробці –  до кінця свого життя. Чоловік помер на початку цього року.

Незважаючи на свій поважний вік, виріб майже не зіпсувався, ймовірно, зберігся завдяки великій кількості алкоголю, який був використаний для його виготовлення. Може він і не викликає бажання його з’їсти, але цей десерт досі виглядає як шматочок весільного пирога, що зберіг свою форму.

Також доступний рукописний лист подяки від нового монарха – тоді принца – та його колишньої нареченої, адресований членам королівського хатнього персоналу. До початку його торгів оцінюють у 150 фунтів стерлінгів.

Відомо, що лоти запропонують для покупки учасникам аукціону Dore and Rees Auctions. Початкова вартість колекційної речі – шматка пирога – оцінюється у щонайменше 300 фунтів стерлінгів (12,5 тис. гривень). Проте організатори торгів припускають, що 41-річний пиріг піде з молотка за набагато більшу суму. 

Загалом для весілля було виготовлено 23 офіційні торти, включно з центральним фруктовим тортом. У 2014 році його шматочок був проданий за 1375 доларів (990 фунтів стерлінгів) на аукціоні в Лос-Анджелесі, Каліфорнія.

Як повідомляло раніше BitukMedia, американці Кайл Хатнер та Зіп Стівенсон купили на аукціоні джинси за $87,4 тис. Штани марки Levi’s 1880 року випуску знайшов у покинутій шахті “джинсовий археолог”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі