Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Джинси Levi’s із шахти продали за $87,4 тис. – їм 140 років

Важливо

Американці Кайл Хатнер та Зіп Стівенсон купили на аукціоні джинси за $87,4 тис. Штани марки Levi’s 1880 року випуску знайшов у покинутій шахті “джинсовий археолог”.

Про це повідомляє CNN.

Аукціон відбувся на фестивалі Durango Vintage Festivus на околиці невеликого містечка Ацтек у Нью-Мехіко. Організатор заходу Бріт Ітон каже, що зазвичай за старі джинси можна виручити хіба що $100.

Стівенсон заплатив за джинси 90% суми. Він тримає ательє у Лос-Анджелесі уже майже 30 років. Каже, що ніколи не зустрічав джинси, як ці.

“Ці джинси надзвичайно рідкісні – особливо зважаючи на те, в якому вони фантастичному поношеному стані та якого розміру”, – каже Стівенсон.

Кравець каже, що почув про джинси ще п’ять років тому у програмі “Американський Захід” від “джинсового археолога” Майкла Гарріса. Той розповів, що відвідав 50 шахт, але ніде не знаходив більше подібні штани.

Існує лише один аналогічний екземпляр, він зберігається у музеї і носити його не можна, бо він зіпсується. Але ці штани, вважає Стівенсон, збереглися так добре, що їх можна носити.

“Є кілька м’яких плям, але загалом це супер-пупер міцні джинси”, – каже кравець.

Стівенсон хоче штани перепродати. Сподівається запропонувати їх якомусь селебриті або відомим музеям – Смітсонівському чи Метрополітен-музею.

“Я можу легко уявити собі ці джинси на Джонні Деппу чи Джейсоні Момоа”, – каже Стівенсон.

Як повідомляло BitukMedia, мешканка американського містечка Елім на Алясці Андреа Нассук і її чоловік Дзозеф випадково знайшли рештки мамонта. Серед них – рідкісний “блакитний” бивень.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі