Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка знайшла кістку мамонта під час прогулянки

Важливо

Мешканка американського містечка Елім на Алясці Андреа Нассук і її чоловік Дзозеф випадково знайшли рештки мамонта. Серед них – рідкісний “блакитний” бивень.

Про це провідомляє KKTV.

Андреа та Джозеф вирішили вибратися на прогулянку після снігового урагану. Близько 35 м вони йшли окремо один від одного, а потім Андреа закричала.

“Вона кричала, що знайшла кістку. Я кинувся до неї, і побачив, що та кістка – в половину зросту Андреа”, – пригадує Джозеф.

The bone is almost as tall as one of their sons (pictured)
Фото: Daily Mail

Це виявилася стегнова кістка мамонта. Вона за висотою десь така ж, як син подружжя. Однак це не єдина знахідка, на яку натрапило подружжя останнім часом.  Вони назбирали кістки пальців, хребці та фрагменти черепів мамонтів.

The Nassuk's also found a seven-foot blue, which they believe they can get up to $70,000 for
Фото: Daily Mail

Також нещодавно вони знайшли бивень мамонта довжиною близько 2,1 м і вагою близько 50 кг, вкритий мініралом вівіанітом – він здатен накопичувалися на закам’янілих рештках. Але лише 2% знайдених у світі бивнів вкриті вівіанітом.

Пара, яка має чотирьох дітей, сподівається продати знайдені кістки та отримати суттєві гроші.

The couple are hoping to use the money to built a home for their family
Фото: Daily Mail

“В залежності від стану і цілісності такий бивень може коштувати $20 тис. – $70 тис.”, – каже Джозеф.

Пару тижнів тому Аляску, як і частину росії, накрили відголоски тайфуну Мербок над Тихим океаном. Стихія пошкодила деякі будинки.  Як не дивно, але сильний вітер якраз і розчистив кістки мамонтів.

Як повідомляло BitukMedia, aрхеологи з Каліфорнійського державного університету розкрили подробиці людських жертвоприношень у давніх жителів Центральної Америки. Вони вже три роки ведуть в Белізі розкопки печери майя, що отримала назву Печери опівнічного жаху. В зубах жертв ритуалів знайшли таємничу блакитну нитку. Вчені мають кілька версії, как вона туди потрапила.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі