П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Обрано найкращу фотографію дикої природи 2022 року

Важливо

Британський музей природничої історії (Natural History Museum) назвав переможця конкурсу “Фотограф дикої природи 2022 року”. Автором кращого знімку під назвою “Велике дзижчання” стала фотограф Карін Айгнер з США. Її героями стали кактусові бджоли.

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Щороку в пустелях на півдні США кактусові бджоли, як правило, одинокі, збираються у величезній кількості.

Патрулюючи зони відкритого ґрунту, самці бджіл вишукують будь-який шанс знайти пару. Як тільки самиця вилазить зі своєї нори, самці намагаються якомога швидше дістатися неї.

Така жорстока конкуренція шлюбних ігор. На фотографії самці кактусових бджіл оточили самку та сформували навколо неї кулю. Запекла боротьба відбувається зовсім близько до землі, деякі особини торкаються піску спиною та крилами. У лівому кутку фотографії зображено ще одного самця, який збирається приєднатися до клубка і теж спробувати щастя.

Саме динамічне зображення шлюбної кулі під назвою “Велике дзижчання” принесло Карін Айгнер головну нагороду цьогорічного конкурсу “Фотограф дикої природи року”.

“Фотографи дикої природи пропонують нам незабутній погляд на життя диких видів, розповідають про небачені деталі, захопливу поведінку і таким чином повідомляють про проблеми клімату та біорізноманіття”, – зазначив директор музею доктор Даг Гурр. 

“Почуття руху та інтенсивність демонструється на рівні бджоли та перетворює маленьких кактусових бджіл на великих конкурентів для однієї самки”, каже Розамунд “Роз” Кідман Кокс, голова журі конкурсу.

Кактусові бджоли не утворюють колоній і живуть окремо одна від одної. Запилюють велику кількість рослин та культур, зокрема ті, що їдять люди. Під час парування бджоли цього виду збираються у величезні клубки.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Великій Британії обрали переможця конкурсу найсмішніших фотографій з тваринами The Comedy Pet Photo Awards 2022. Кумедні витівки домашніх вихованців ніколи не закінчуються. Це відкриває двері для безкінечних можливостей комедійної фотографії. Фотоконкурс було створено саме з цією метою.  А ще це – збір коштів на благодійність.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі