Середа, 17 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Учитель виростив гарбуз вагою з носорога

Важливо

Американський викладач садівництва Тревіс Джинджер із округу Анока, штат Мінесота, виростив гарбу вагою 1161 кг. Його визнали найважчим у Північній Америці. Але аби довезти рекордсмена, довелося скористатися вантажівкою.

Про це повідомляє The Guardian.

Щорічне зважування гігантських гарбузів  напередодні гарбузового фестивалю у місті Халф-Мун-Бей на південь від Сан-Франциско, вважається учасниками свого роду Суперкубком у цьому унікальному виді спорту.

Джинджер каже, що назвав свій гарбуз “Меверік” після того, як той вижив у надзвичайній ситуації. Як тільки насінина проросла, на неї випадково насипали із відра 2,5 кг грунту. Думали, що цей гарбуз загине, але росток пробився і зрештою виріс у рекордсмена.

Гарбуз привезли на фестиваль пікапом. Це зайняло 35 годин. В нагороду Джинджер отримав $20 тис.

Джинджер купив насіння у італійця, гарбуз якого минулого року став світовим рекордсменом Гіннеса і  важив 1225 кг. Тепер “Меверік” визнаний найважчим у Північній Америці. Важить він як середній носоріг.

Чоловік розповідає, що не сподівався виграти, адже у Мінесоті погода перемінлива і температура може коливатися від 36 до 4 градусів Цельсія. Виграти зважування – це ніби випадково виграти Тур де Франс, зізнається Джинджер.

“Якщо з цього можна було винести якийсь урок, то це наполегливість”, – каже власник рекордсмена.

Загалом же учасники кажуть, що для них зважування гарбузів – це щось типу сімейного свята. У цьому спорті немає конкуренції. Тим паче, завжди можна купити насіння рекордсмена і спробувати виростити такий гарбуз самому.

Як повідомляло BitukMedia, Недавнє дослідження показало, що в США щороку витрачають на різні речі та продукти з гарбуза загалом півмільярда доларів!

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі