Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тренд “пряний гарбуз” заробляє мільйони доларів

Важливо

Від незмінної популярності пряного гарбузового латте до щорічних креативних новинок –  схоже, гарбузи займають особливе місце у серцях американців. Недавнє дослідження показало, що в США щороку витрачають на різні речі та продукти з гарбуза загалом півмільярда доларів!

Про це розповідає Reuters.

Мережа кав’ярень Starbucks 30 серпня повернула до свого сезонного меню гарбузовий лате. І вже за перший тиждень встановила комерційний рекорд з продажу цього напою.

А компанія Hefty навіть випустила на ринок сміттєві мішки з гарбузовим ароматом. Їх розкупили миттєво.

Чому ж гарбуз щоосені такий популярний? 

“Це частина традиції, це показують в кіно”, – пояснив 20-річний Нік Кокот, студент другого курсу коледжу та самопроголошений шанувальник гарбузів. “Утворилась чудова культура – гарбузові пончики, напої тощо. Мило, батончики – люблю це все”.

Експерти вважають, що справа не лише у культовості свята Хелловін. Письменниця Сінді Отт написала про овоч цілу книгу – “Гарбуз: Цікава історія американської ікони”.

“Немає жодних практичних причин класти гарбуз у каву, ставити його на ганок, підсолоджувати його і класти в пиріг”, – каже історик та професорка коледжу. “Але ці сучасні традиції насправді сягають набагато давніших традицій асоціювати гарбуз із невеликою сімейною фермою. Ідилічна маленька сімейна ферма в американському житті”.

Аналізуючи стародавні пісні, картини, кулінарні книги рецептів тощо, Сінді Отт змогла простежити любов американців до гарбузів аж до ранніх часів заснування США.

Вона докладно розповідає про зростання популярності гарбуза – від його поганої репутації за колоніальних часів (гарбуз вважали прісним) до зростаючого почуття гордості у 19 столітті. Тоді гарбуз став символом простоти фермерського життя.

“Землеробство, фермерство були ознакою моральної чесноти та добропорядного громадянина, характеристикою наших старих ідеалів… Ці ідеали й несе гарбуз”, – пояснює письменниця.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Дуейн Хансен проплив по річці Міссурі у величезному гарбузі 61 кілометр. Тепер йому належить новий рекорд Гіннеса. Американець з Небраски випередив попереднього рекордсмена на 20 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі