Середа, 22 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка знайшла рідкісного коника стрибунця незвичайного кольору

Важливо

Британка вирушила на прогулянку після обіду і випадково знайшла рідкісного коника-стрибунця. Таким його робить незвичний рожевий колір.

Про це повідомляє Daily Express.

33-річна Леоні Веркерк з міста Дербі вирішила трохи пройтися під час обідньої перерви. Аж раптом на газоні вона помітила щось, що вона спочатку прийняла за рожеву гусінь. Однак придивившись, жінка зрозуміла, що натрапила на коника вкрай незвичайного кольору.

За словами Веркерк, вона спробувала зловити рідкісну комаху, проте не зуміла її наздогнати. Британка зазначила, що захоплюється наукою і знала, що коники іноді бувають рожевими через рідкісну мутацію, проте ніколи не сподівалася побачити такого на власні очі.

Леоні Веркерк побачила рожевого коника. Фото – SWNS

Коники рожевого кольору з’являються через мутацію: у панцирі комахи утворюється надлишок червоного пігменту та брак чорного. Це явище відоме як еритризм. У природі вони зустрічаються лише 1 з 500 коників. Такі комахи вкрай вразливі, тому що позбавлені природного маскування і легко стають здобиччю хижаків.

Раніше BitukMedia розповідало про надзвичайно рідкісного чорного пінгвіна, жирафеня без плям та рожеве слоненя. Всі ці метаморфози так чи інакше стали можливі завдяки мутаціям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі