Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гід натрапив на рідкісне рожеве слоненя в заповіднику

Важливо

Рожеве слоненя побачив Жако Жубер, який працює гідом у природному заповіднику Мала-Мала в ПАР та захоплюється фотографією. У тварини рідкісна мутація. Фахівці зазначають, що вона не загрожує здоров’ю майбутнього велетня.

Про це повідомляє Latest Sightings.

За словами чоловіка, він натрапив на рожевого слоненя, коли пізно ввечері подався до річки. Рожеве дитинча було радісним і поводилось активно. “Того дня вся череда слонів увійшла у річку, щоб повеселитись та охолонути. Маленьке слоненя, незважаючи на свій крихітний розмір, приєдналось до веселощів”, – розповів Жубер.

Традиційно в слонів дуже товста шкіра, товщина якої на деяких ділянках може досягати 2,5 см. Їхня шкіра також дуже міцна і груба – допомагає захистити тварин від хижаків та суворого африканського сонця.

Фото – Jaco Joubert

А у рожевого слоненя лейкізм. Це мутація, що викликає часткову втрату пігментації зовнішнього покриву – шкіри, волосся чи пір’я тварин. Ця втрата пігментації може призвести до білої, блідої або плямистої шкіри, волосся чи пір’я, а також до інших аномалій. Через лейкізм шкіра дитинчата прозоріша, а кровоносні судини і капіляри під нею помітніші – це й надає їй рожевого відтінку.

Хоча цей стан досить рідкісний, він не шкідливий для слоненяти. Більше того, рожева шкіра може захистити його від суворого африканського сонця. Оскільки шкіра прозоріша, вона пропускає більше світла, що допомагає регулювати температуру тіла теляти.

Заповідник Мала-Мала розташований у провінції Мпумаланга в ПАР. На його території можна зустріти гепардів, гієн, антилоп гну, зебр, бегемотів та жирафів. Мала-Мала знаходиться неподалік національного парку Крюгера.

Як розповідало раніше BitukMedia, чорну щуку-мутанта виловив у ставку в штаті Вермонт (США)  рибалка Кейден Херлі. Йдеться про рідкісну мутацію, пояснили природоохоронці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі