Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець створює гітари із викинутих на смітник меблів

Важливо

Київський програміст  Богдан Тодчук створює гітари із меблів та шматків деревини, які знаходить на смітниках. Каже, такі інструменти можуть позмагатися за якістю звучання із магазинними.

Свою історію чоловік розповів ШоТам.

Богдан родом із Умані. Розповідає, що ще школярем вчився грати на братовій гітарі. Коли той вступив до вишу та поїхав, Богдан вирішив змайструвати собі власний інструмент. Для цього довелося шукати схеми та інструкції. Перша гітара мала радянський гриф, у якого не було голови. І хоча вона вийшла дещо кривою, на ній можна було грати, і хлопець вирішив продовжити свої експерименти.

Другий інструмент Богдан виготовив під час навчання у профтехучилищі. Під час практики на заводі знайшов шматок дошки, який підійшов би для корпусу. Хлопець вирішив експериментувати і зробити гітару із вісьмома струнами – щоб краще було чути басові ноти. Дві додаткові струни виготовив сам із покинутого троса.

“Коли ти маєш якесь обмеження, це змушує думати більш творчо. Це своєрідний челендж”, – розповідає Богдан.

Після Майдану вирішив зробити свої інстурменти більш екологічними, пригадує майстер. На хвилі піднесення хотів зробити щось корисне для світу. Та й щиро переймається експансією людини на природу.

Матеріали для своїх інструментів – старі меблі – Богдан знаходить на смітниках. Люди, які знають про захоплення чоловіка, пропонують йому власні меблі. Також допомагає один із київськимх центрів вторсировини.

“Повторне використання деревини дозволяє мені не витрачати зайві кошти на замовлення з-за кордону якогось шматка клену за $300”, – каже майстер.

На один інструмент Богдан витрачає кілька місяців – займається у весь вільний від програмування час. Вартість однієї гітари – від $800. Богдан уже виготовив 15 інструментів, серед яких не лише гітари.

Наприклад, для одного із акторів театру “ДАХ” – Ігоря – виготовив контрабас. Для іншого клієнта виготовив розбірну тревел-гітару – у неї знімаються бокові частини деки, так зручніше перевозити.

А свою першу саморобну гітару чоловік нещодавно ритуально спалив.

“Я просто не хотів більше до нього не повертатися. Цю гітару можна було зробити краще, але замість реставрації я просто виготовив нову. На щастя, інструменти, які створюються зараз, вже точно не доведеться палити”, – каже майстер.

Як повідомляло BitukMedia, cтуденти Чернівецького політехнічного коледжу виготовляють павербанки та прилади для скидання боєприпасів із дронів. За основу беруть акумулятори від електронних цигарок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі