П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Альтернативне застосування – студенти виготовляють павербанки для ЗСУ із електронних цигарок

Важливо

Студенти Чернівецького політехнічного коледжу виготовляють павербанки та прилади для скидання боєприпасів із дронів. За основу беруть акумулятори від електронних цигарок.

Про це повідомляє Суспільне.

Студенти виготовляють павербаки із акумуляторів від використаних одноразових електронних цигарок, а деталі, яких бракує, друкують на 3D-принтері. Його студенти також сконструювали самостійно, заправляють ПЕТ-пластиком.

Для створення одного павербанка потрібно понад 30 акумуляторів. Потужності вистачає приблизно на 1,5 тижні. Потім павербанк можна дозарядити.

У коледжі у Чернівцях для військових роблять павербанки та скидачі для дронів з використаних електронних сигарет

Скидачі для дронів, які скидають міні-бомби на окупантів, виготовляє найчастіше студент 4 курсу Іван Скрипніченко. Моде виготовити універсальний скидач або відкалібрувати під потрібний боєприпас. Конструкцію пристрою розробили викладачі.

Як повідомляло BitukMedia, студент третього курсу Житомирської політехніки Микита Нєвєдров разом із керівницею Марією Гриневич створив мобільну платформу, здатну дослідити якісь води у водоймах. Вона вимірює температуру, кислотність та глибину водойми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі