П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український студент створив мобільний прилад для визначення якості води

Важливо

Студент третього курсу Житомирської політехніки Микита Нєвєдров разом із керівницею Марією Гриневич створив мобільну платформу, здатну дослідити якісь води у водоймах. Вона вимірює температуру, кислотність та глибину водойми.

Про це повідомляє Суспільне.

Розроблена мобільна платформа має вигляд невеликого човна. Її можна використовувати для геодезичних та екологічних досліджень води.

Над проектом Микита працював три місяці, розповідає Гриневич. Аналогів такого приладу немає, наголошує викладачка. Ідея повністю належить Микиті, додає вона.

Інформацію про температуру, кислотність та глибину прилад записує на SD-карту. Потім отримати дані можна обробити та візуалізувати. У майбутньому студент хоче обладнати свою платформу приладами для вимірювання рівня радіації.

Студент із Житомира Микита Нєвєдров розробив проєкт мобільної платформи для дослідження води
Фото: Суспільне

Микита презентував свій проект на міжнародному конкурсі студентських наукових робіт Black sea science, де брали участь студенти із 12 країн світу. Хлопець отримав сертифікат другого ступеня.

“Унікальність цієї розробки полягає в тому, що це така мобільна платформа, яка дозволяє легко проводити екологічні дослідження водойм і робити оцінку якості води. Це потребує мало ресурсів і мало часу для проведення таких досліджень”, – каже Микита.

Як повідомляло BitukMedia, 11-класник із Дніпра Давид Степаненко винайшов екологічний матеріал, який може замінити поліетилен та навіть пластик. Розробку хлопець здійснив під керівництвом учительки Фінансово-економічного ліцею Олени Крайняк.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі