Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дизайнер “оживив” бабусю за допомогою MidJourney та ChatGPT (ВІДЕО)

Важливо

24-річний китайський дизайнер із прізвищем Ву відтворив за допомогою двох платформ штучного інтелекту MidJourney та ChatGPT образ своєї покійної бабусі. Жінка померла від коронавірусу у віці 84 років – і Ву не встиг із не попрощатися.

Про це пише South China Morning Star.

Ву розповідає, що був із бабусею дуже близький – вона виховувала його після розлучення батьків. Коли захворіла на “корону”, чоловік провів із нею у лікарні останні дні.

Ву було важко на душі від того, що не попрощався – і він відновив її образ за допомогою зображень, створених нейромережею MidJourney. Ву навчив Chat GPT відповідати у стилі бабусі. Записи її голосу використав для того, аби програма могла “розмовляти”.

Чоловік зізнається, що такий “симулятор” бабусі допомагає йому відновити психологічний комфорт. Однак штучний інтелект здатен відповідати лише на прості питання.

Ву опублікував відео того, як це відбувається. У кліпі такий діалог:

“Бабусю, ми з татом повернемося до рідного міста, щоб відсвяткувати Новий рік із тобою. Минулого разу тобі телефонував мій тато. Що ти йому сказала?” – “Я сказала йому не пити вина. Будь ощадливим і не грай у карти”.

“Бабусю, що ти купила на новий рік? – Я купив дві пляшки харчової олії. Селяни самі її віджали. Пахне ароматно, ха-ха, 75 юанів за пляшку.”

Як повідомляло BitukMedia, cтудентка інженерного факультету у американському Вермонті Джесіка Кард об’єднала культову балакучу іграшку Фербі із популярним нині ChatGPT. Іграшка поділилася із дівчиною планами, як Фербі могли б захопити світ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі