Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили дрон, який можна зібрати без клею

Важливо

Інженери із Кривого Рогу створили дрон COBRA. Його корпус виготовлений за технологією літакобудування. Але зібрати безпілотник можна за три години без клею.

Про це розповів у Facebook керівник проєкту Віталій Бризгалов.

На розробку проекту в інженерів пішло півроку. Процес був непростий, кілька разів ідею думали облишити. На швидкість її впровадження вплинула звістка про мобілізацію в Україні.

В результаті, отримали металевий дрон, який можна зібрати за три години без використання клеїв та смол. Корпус його виготовили із клепаної сталі – за тою ж технологією, що і в літаків.

Дрон є таким собі конструктором – за кілька днів можна змінити форму, схему та розміри безпілотника. Це може бути восьмикрилий одноболт на зразок російського ZALA Lancet, а може – “літаюче крило”, як українська “Валькірія” чи російська “Герань” (тобто, “Шахед”).

“Дрон складається без пилу, скла, скловолокна і карбону. Вирізав, зігнув, зклепав. Вирізав, штампанув – готово. Тобто 3 години на збирання: з розмотування рулону до готового літачка”, – розповідає конструктор.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнські інженери спільно з американськими колегами розробили антидронову рушницю RG-7. Зараз в Україні є 30 таких пристроїв – їх передали в користування ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі