П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Астрологи назвали зорі, де найбільш ймовірна поява позаземного життя

Важливо

Німецькі астрономи із Інституту Макса Планка під керівництвом Анни Шапіро встановили планети, які вони вважають найбільш придатними для розвитку позаземного життя. У своїх висновках науковці орієнтувалися на кількість оксигену на планетах.

Про це йдеться у дослідження, опублікованому у журналі Nature.

Планети, що містять багато кисню та перебувають у системах зі зірками, які мають менше важких металів, можуть бути більш придатними для появи життя. Зірки з низьким вмістом важких металів випромінюють більше радіації, ніж ті, у яких металічність висока. Планети, які обертаються довкола першого типу зірок мають товстіший озоновий шар, який виникає через взаємодію кисню та ультрафіолету. Озон може захищати ДНК від ультрафіолетового випромінювання.

Наше Сонце багате на важкі метали, і раніше науковці досліджували саме такі зірки. Але цього разу група науковців вирішила розглянути світи, які можуть відрізнятися від земного.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканський уряд проводить розслідування 650 випадків прояву “непізнаних повітряних феноменів”, відомих як НЛО. Близько половини із них вважають аномальними. Про це у звіті за свій перший рік роботи повідомив Шон Кіркпатрік – голова Управління із виявлення аномальних об’єктів в усіх середовищах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі