Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американський уряд розслідує 650 випадків НЛО – Пентагон

Важливо

Американський уряд проводить розслідування 650 випадків прояву “непізнаних повітряних феноменів”, відомих як НЛО. Про це у звіті за свій перший рік роботи повідомив Шон Кіркпатрік – голова Управління із виявлення аномальних об’єктів в усіх середовищах.

На слова чиновника посилається CNN.

Раніше у несекретному звіті, опублікованому цього року, кількість випадків оцінювали у 350. Але число фактів появи НЛО зросло, повідомив Кірпатрік підкомітету з питань збройних сил Сенату 19 квітня.

Із 650 приблизно половина маю ознаки аномальності, каже Кіркпатрік. До НЛО, до речі, відносять і такі об’єкти, як китайська повітря куля, яку збили над США цього року. Підрозділ Кіркпатріка брав участь у виявленні та спостереженні за об’єктом.

Під час виступу Кіркпатрік показав два розсекречені відео. Одне із них подається поясненню, інше ні.

На першому відео видно невеликий об’єкт у формі кулі. Його помітив розвідувально-ударний дрон MQ-9 на Близькому Сході в 2022 році. Камера дрона стежила за об’єктом, який рухався по небу, то виходячи з поля зору, то з’являючись знову. Що це був за об’єкт, встановити не вдалося.

Другий випадок – дивний ефект у небі – виявився тепловим слідом від двигунів пасажирського літака, який пролітав повз дрони MQ-9. Спостереження зробили у Південній Азії. Щоб переконатися, що на записі нема аномалії, експерти відділу перевіряли її кадр за кадром.

Сенатори запитали Кіркпатріка про можливість запуску НЛО з території росії та Китаю. Той відзначив, що такі випадки відбуваються нечасто, але свідчать про технічний прогрес у цих країнах.

Росія та Китай “менше бояться ризикнути. Вони хочуть просто спробувати і подивитися, чи вийде”, – каже Кіркпатрік.

“Чи мають вони можливості шпигувати, проводити розвідку та спостереження? Абсолютно так. Чи впевнений я, що вони це робили? Ні. Але є певні моменти, які викликають занепокоєння”, – каже Кіркпатрік.

Як повідомляло раніше BitukMedia, США успішно провели випробування зброї швидкого реагування повітряного базування біля узбережжя Каліфорнії, виробництва Lockheed Martin.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі