Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Людина-павук” проти президента: Ален Робер знов штурмував хмарочос (ВІДЕО)

Важливо

“Французький спайдермен” Ален Робер вдерся на хмарочос у Парижі. Каже, що зробив це на знак солідарності з протестувальниками проти суперечливої пенсійної реформи. Сходження Робер звійснив як завжди без страховки і спеціального спорядження.

Про це розповідає The Guardian

Альпініст Ален Робер піднявся на 150-метровий хмарочос у паризькому діловому районі Ла Дефанс, використавши лише власні руки і пару альпіністських черевиків.

“Я тут, аби висловити підтримку тим, хто протистоїть пенсійній реформі”, – заявив скелелаз, якого світ знає під прізвиськом “людина-павук”. Він залазить на висотні будинки різних країн світу з 1994 року і , як правило, не обходиться без дозволу влади. Його рекорд – дубайська вежа “Бурдж-Халіфа”, найвища будівля на планеті на сьогодні.

Робер вже вдруге забирається на цей хмарочос на підтримку протестувальників. Перше сходження на Дефанс відбулося 2020 року. 60-річний чоловік серед тих, хто виступає проти пенсійної реформи, плани якої обговорюються ще з моменту обрання Еммануеля Макрона на перший президентський термін у 2017 році.

Минулого тижня Конституційна рада Франції схвалила ключову статтю законопроєкту про пенсійну реформу. Вона передбачає поступове підвищення пенсійного віку в країні з 62 до 64 років до 2030 року. Президент Макрон вже підписав закон, і документ офіційно опубліковано. Після цього профспілки заявили, що 1 травня проведуть “виняткову та народну” акцію протесту.

Як розповідало раніше BitukMedia, зухвалий вільний альпініст вдерся на вершину “Уламка”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі