П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зухвалий вільний альпініст вдерся на вершину “Уламка”

Важливо

Британець Адам Локвуд вдерся на знаменитий хмарочос The Shard (Уламок) в Лондоні. Відомий вільний альпініст опублікував селфі, зняте на вершині будівлі. Схоже, заборони його не зупиняють.

Про це пише Daily Mail.

Своє сходження на The Shard 21-річний відчайдух почав о п’ятій ранку. Раніше Адам оголеним повис на високому будівельному крані. Тоді й дістав заборону підніматись на хмарочоси.

За викликом перехожих прибула поліція  та заарештувала трьох людей, серед яких Локвуд. От тільки вилізти на хмарочос і зробити знімок останній таки встиг. От він цей фотодоказ – без футболки та босоніж Адам Локвуд на верхівці The Shard.

Британець Адам Локвуд вдерся на знаменитий хмарочос The Shard (Уламок) в Лондоні. Фото – Daily Mail

Вільний альпініст з Манчестера раніше підіймався на хмарочоси та висотні споруди по всьому світу. Висів на 80-метровому стадіоні Сан-Сіро в Мілані, підтягувався на кінці висотної балки на електростанції в Хорватії. Видав себе за робітника, щоб піднятися на будівельний кран у Дубаї поряд з найвищою будівлею світу. Видерся на знамениту скляну піраміду Лувра у Парижі.

Зазвичай він не використовує страховий пояс або інші пристрої і покладається тільки на власну силу.

Судовим приписом Адаму Локвуду заборонено підійматися на високі будівлі. А ще  їздити автобусами, трамваями та потягами зовні, видиратись на підйомні крани, входити на будівельні майданчики в Англії та Уельсі.

Британець зізнається, що йому просто подобається відчуття висоти. Водночас в нього “очищується свідомість, але не частішає пульс і його відвідує умиротворення”, – цитує слова альпініста Фокус.

“Мені подобається бачити все з висоти, мені подобається, коли моє тіло висить на сотнях метрів над землею і мені подобається проникати на закриті території. Я не думаю, що зможу відмовитися від цього”, — розповідав Локвуд своїм шанувальникам.

Висота хмарочоса “Уламок” 310 метрів. Він шостий за висотою серед хмарочосів Європи. Його відкрили у 2012 році. У хмарочосі 72 поверхи офісів та квартир. Італійський архітектор Ренцо Піано називає свій витвір “вертикальним містом”. На останньому поверсі “Уламка” розташовані найвищі у Великій Британії оглядовий майданчик та галерея.

У 2019 році The Shard підкорив ще один шукач гострих відчуттів, Джордж Кінг-Томпсон. На це йому знадобилося 45 хвилин. Томпсона заарештували та засудили до шести місяців ув’язнення у виправній установі для молодих правопорушників.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у китайському місті Чунцин побудували 180-метрів хмарочос «Танець світла». Його називаються найбільш скрученим хмарочосом у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі