Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Nirvana виграла суд у справі про обкладинку альбому 91-го року

Важливо

У США суд відхилив останній позов 31-річного Спенсера Елдена. Його фото немовлям використали для культової обкладинки альбому 91-го року Nevermind рок-гурту Nirvana. Чоловік стверджував, що його поява на обкладинці диску є сексуальним насильством над дитиною.

Про це передає BBC.

Елден подав позов у 2021 році. Чоловік запевняв, що величезна популярність фотографії стала для нього причиною “постійних та сильних емоційних страждань”. Суддя відхилив позов, але у січні цього року той подали повторно.

Причиною судового розгляду є фотографія 4-місячного Елдена. Він голим плаває у басейні за доларовою купюрою, причепленою до рибальського гачка. Нині 31-річний чоловік стверджував, що не міг дати згоди на використання зображення. А отже, вимагає від гурту Nirvana відшкодування у розмірі 150 тис. доларів з кожного з відповідачів.

А це фотограф Кірк Веддл, колишні учасники Nirvana Дейв Грол та Кріст Новоселіч, а також Кортні Лав, вдова покійного фронтмена гурту Курта Кобейна.

Суддя Лос-Анджелеса заявив – Спенсер Елден прийшов надто пізно, щоб стверджувати, що його експлуатували. 

Юридичні можливості Елдена тепер практично вичерпані.Позивач не може повторно подати справу на розгляд суду, але команда його юристів готова оскаржувати це рішення.

Сторона захисту називала звинувачення Елдена безпідставними. Він не раз за гроші відтворював легендарну фотографію у дорослому житті. Має татуювання з назвою альбому на грудях, з’являвся на телешоу, підписував обкладинки альбому для продажу на eBay. Отже, йому подобалось бути “дитиною Nirvana”.

Елден дійсно кілька разів з’являвся у ЗМІ, відтворюючи образ немовля з обкладинки Nevermind. Фото – BBC

У 1991 році гурт Nirvana тільки набирав популярності.  Не дивно, що батькам Елдена заплатили за фотографію для обкладинки лише 200 доларів. Згодом продажі Nevermind у всьому світі перевищили 30 млн. примірників, що зробило його одним з найбільш продаваних альбомів усіх часів.

Як раніше повідомляло BitukMedia, легендарний британський музикант Оззі  Осборн  анонсував випуск своєї лімітованої платівки в кольорах українського прапору. Новий альбом рок-зірки має назву «Patient Number 9». Таким чином Осборн продемонстрував підтримку українського народу та закликав світ допомагати Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі