Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Досвід крізь сльози – російське вторгнення створило нову реальність в Польщі

Важливо

Війна в Україні і загроза військового вторгнення із території Білорусі створили геть інші реалії у Польщі.  Варшава зараз готується до можливої війни і озброює свою армію.

Про це в інтерв’ю BitukMedia розповів відомий польський журналіст Михал Кацевич.

“Війна в Україні і ситуації на кордоні з Білоруссю створили геть інші реалії. Раніше планувалася закупівля винищувачів F-35 у США. Тепер планується придбати і танки “Амбрамс” – перша партія приїде уже в цьому році. Також будуть надходити дуже сучасні танки і літаки із Південної Кореї”, – розказав журналіст Кацевич.

Він нагадав, що Польща багато зброї передала Україні – танки, гаубиці, самохідки “Краби” і “Гвоздика” та інші. Тому має бути баланс, аби це не ослабило польські збройні сили, каже він.

“Ми враховуємо опит війни в Україні. Хоч це відбувається і крізь сльози. У цій війні найважливішою виявилася самохідна артилерія. Так же само безпілотники. Ми це будемо закуповувати і самі будемо виробляти”, – розповідає Кацевич.

Раніше у колонці для BitukMedia Мирослав Маринович  написав, що Україна зараз сильніше за будь-які інші країни долучається до розпаду росії. Він неминучий, але може бути небезпечним. Захід міг би подбати, щоб розпад росії був контрольованим, але він поки не готовий до цього.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі