П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розпад росії треба зробити контрольованим. Захід до цього не дозрів – Маринович

Важливо

Україна зараз сильніше за будь-які інші країни долучається до розпаду росії. Він неминучий, але може бути небезпечним. Захід міг би подбати, щоб розпад росії був контрольованим, але він поки не готовий до цього.

Такі думки у колонці для BitukMedia висловив член-засновник правозахисної Української Гельсінської групи, проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович.

«Уявлялося, що «хохли» уміють лише танцювати і галушки їсти, здадуться на другий-третій день. А вони ще й увиразнили усю гнилість російської системи. Тепер треба, щоб вона впала», – каже Маринович.

Однак захід, продовжує він, боїться падіння росії, бо тоді ядерна зброя опиниться у руках неконтрольованих бандитів. Небезпека буде і для України. Тому Захід робить усе, аби путінський режим вистояв. Але якщо путінський не завалити, то через 10 років конфлікт спалахне знову, вважає Маринович.

Уникнути розвали росії не вдасться, тому треба зробити цей процес контрольованим, каже публіцист. Для цього Захід має встановити контакти із російськими елітами, які проти путіна і війни.

«Треба, щоб Захід вийшов на ту частину еліти, яка уже починає усвідомлювати катастрофу,» – каже Маринович.

Звісно, росіяни будуть намагатися зберегти імперію цілісною, каже він. Але такого бути не може. «Захід до цього просто не дозрів», – підсумовує Маринович.

У колонці для BitukMedia Маринович також написав, що Українська еліта впродовж 30 років оглядалася на росію. І путін почав війну, аби утримати Україну остаточно. Але цього не буде. Після війни Україна переживе духовне переродження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі