П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зміни клімату: названо найкращі місця для переселення протягом 50 років – Time

Важливо

Третина населення планети проживатиме за температур, які тепер спостерігають у Сахарі. Тому людству вже зараз варто замислитись про переїзд.

Про це застерігає американський журнал Time.

Ігнорувати глобальні зміни клімату неможливо. Вже зараз умови життя в багатьох регіонах стають нестерпними. Адаптуватись не виходить, отже, протягом наступних 50 років людство чекає хвиля міграції  – до частин планети з придатною для життя температурою. 

“Протягом наступних півстоліття підвищення температури і вологості зроблять великі території Землі смертельними для життя. Величезна кількість людей рятуватиметься з тропіків, узбереж і раніше родючих земель. Доведеться шукати новий прихисток; ви будете серед них, або ви будете приймати їх (переселенців)”, — йдеться в публікації, яку цитує Фокус.

За словами авторів матеріалу, з розрахунку 20 кв. м площі на одну людину, 11 млрд. людей буде потрібно лише 220 тис. кв. км. Це хороша новина. Стільки місця на Землі є. Вистачило б навіть території однієї країни, наприклад, Канади. Її площа становить 9,9 млн кв. км. Погана ж новина полягає в тому, що зміни клімату торкнуться всієї планети. На Землі не буде жодної території, що не зазнає впливу глобальних змін.

Згідно з прогнозами дослідників, якщо вчасно не мігрує, третина населення планети проживатиме за температур, які зараз спостерігають здебільшого в пустелі Сахара.

Великі виклики чекають США. Жити далі у Флориді, Каліфорнії та на Гаваях стане неможливо. А через загрозу затоплення американська влада буде змушена захистити Нью-Йорк і, зокрема, Манхеттен. Для цього планується звести в морі велику стіну – Big U. Так звані кліматичні біженці попрямують, швидше за все, до Аляски. Там буде найкомфортніше. Але міста-мільйонники ще треба збудувати.

У майбутньому, до 2100 року, одним з найкращих місць для проживання стане Гренландія. Там на цей момент навіть виростуть ліси. Також звільняться від криги деякі частини західного узбережжя Антарктиди. За прогнозами вчених, від змін клімату виграють Канада, Сибір та інші частини рф, а також Ісландія та країни Північної Європи.

“Можуть з’явитися міста з хартіями, держави в державах, деякі з 200 країн зникнуть, а ті, що залишаться, зберуться до регіональних союзів. У цьому столітті люди мігруватимуть, і зараз є шанс зробити, щоб усе було за планом і перехід до нового світу був би керованим”, — пише Time.

Як повідомляло раніше BitukMedia, полярники української антарктичної станції «Академік Вернадський» сфотографувалися у літньому одязі в Антарктиці. Вони мало не щодня спостерігають наслідки зміни клімату. Саме тому підтримали Кліматичний марш і закликали долучитися до нього усіх небайдужих.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі