Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Антарктиді у шортах: як українські полярники закликали до екосвідомості та підтримки Кліматичного маршу

Важливо

Полярники української антарктичної станції «Академік Вернадський» сфотографувалися у літньому одязі в Антарктиці на підтримку Кліматичного маршу.

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

“Наші полярники, що працюють на станції «Академік Вернадський», чи не щодня спостерігають наслідки зміни клімату. Саме тому вони підтримали Кліматичний марш і закликали долучитися до нього усіх небайдужих”, – пояснили там.

Так, за останні 50 років середня температура на континенті зросла на + 3 С⁰ – це близько як різниця клімату між Україною та Скандинавією. Це призводить до значних змін в екосистемах регіону: тануть льодовики, змінюється хімічний склад Південного океану, Антарктида «зеленіє», деякі види тварин захоплюють нові, не притаманні раніше для них території тощо.

Тому, для фото полярники обрали літній одяг, щоб підкреслити аномальність процесів, що відбуваються в унікальних екосистемах Антарктики.

Цієї неділі, 26 вересня 2021 року, в Києві вже традиційно відбудеться Кліматичний марш – більше про подію і те, як до неї можна долучитися, читайте в матеріалі BitukMedia.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі