Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Як з кислотної ванни”: рибалка виловив зі ставка щуку-мутанта

Важливо

Чорну щуку-мутанта виловив у ставку в штаті Вермонт (США)  рибалка Кейден Херлі. Йдеться про лейкізм – рідкісну мутацію, пояснили природоохоронці.

Про це повідомляє The Miami Herald.

Херлі разом з друзями рибалив на заледенілому ставку, коли із зробленої ними лунки витяг незвичайну рибу. Щука завдовжки близько 60 сантиметрів була кремового кольору з сірими плямами та яскраво-жовтою смужкою на одному боці. Херлі сфотографував рибу і відпустив її назад у водойму.

Користувачі соціальних мереж припустили, що щука народилася мутантом через забруднення води. “Потворна риба. Виглядає так, ніби її виловили з кислотної ванни”, — пише один із коментаторів. Інші користувачі захопилися незвичайним забарвленням щуки і відзначили, що не стали б випускати її назад у ставок.

Фахівці з охорони дикої природи заявили, що упіймана риба народилася з лейкізмом. Ця рідкісна мутація викликає часткову втрату пігментації зовнішнього покриву. Головна відмінність тварин з лейкізмом від альбіносів – колір очей. При лейкізмі очі залишаються темними, тоді як при альбінізмі вони набувають червоного або фіолетового відтінку – через брак пігменту.

Ось так виглядає щука. Фото – North Carolina Wildlife Resources Commission

Херлі зізнався, що  здивований увагою шанувальників риболовлі. “Я не думав, що щука приверне стільки уваги, але чудово, що так багато людей цікавиться цим. Це дуже класний спогад для мене та хлопців”, – поділився емоціями чоловік.

Як повідомляло раніше BitukMеdia, на химерний вид печерної риби з таємничою, схожою на ріг структурою, що виступає з голови, натрапили дослідники у Китаї.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі