П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найстаріший мишак у світі дістав відзнаку Гіннеса

Важливо

Не тільки коти, не тільки собаки. Познайомтеся з Петом, він найстаріший мишак у світі. Йому 9 років і 209 днів. Книга рекордів Гіннеса назвала цього представника виду тихоокеанських кишенькових мишей найстарішим, що живе в неволі. 

Про це повідомляє Iflscience.

Пет з’явився на світ у зоопарку Сан-Дієго 14 липня 2013 року і відтоді живе там. Миш отримав своє ім’я на честь актора сера Патрика Стюарта, зірки “Людей Ікс” та “Зоряного шляху”.

Довгожитель належить до виду тихоокеанських кишенькових мишей. Вага цих гризунів зазвичай становить від 6 до 10 г, а довжина тіла від кінчика носа до хвоста – лише 15 см. Це найменший вид мишей у Північній Америці. Але не обманюйтеся – роль, яку ця мила дрібното відіграє у своїх екосистемах, набагато переважує їхній мініатюрний розмір. Вони життєво важливі для життя рослин – стимулюють їхній рост і допомагають розсіювати насіння.

Патрік Стюарт з США – найстаріший мишак у світі. Фото – Guinness Book of Records

В останні роки зоопарк зоопарк Сан-Дієго докладав усіх зусиль для збереження виду, до якого належить Пет. Адже ці миші вважаються такими, що зникають.

Цілих два десятка років тихоокеанські кишенькові миши вважались такими, що вимерли. Поки несподівано їх невелика популяція була знов відкрита в 1994 році. Раніше цих мишок знаходили на всьому шляху від Лос-Анджелеса до найпівденнішого кордону округу Сан-Дієго, а зараз лишилося лише три дикі популяції тихоокеанських кишенькових мишей. Кількість їх настільки незначна, що вид досі вважається під загрозою зникнення.

Вік Пета-рекордсмена безпрецедентний для мишки. Він майже на два роки старший за попереднього найстарішого миша, коли-небудь зареєстрованого. То був Фріці (1977-1985), який належав Бріджит Бірд  з Британії і дожив до 7 років 225 днів.

Раніше BitukMedia розповідало про 30-річного Бобі з Португалії, який став найстарішим собакою в історії та потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Він посунув чихуахуа Спайка з Огайо, який зберігав цей титул тільки два тижні. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі