Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зміна лідера – назвали найстарішого собаку світу (ВІДЕО)

Важливо

30-річний пес став найстарішим собакою в історії та потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Рекордсмена звати Бобі, він – Рафейру ду Алентежу або португальський мастиф.

Про це повідомляється на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса.

Бобі все життя прожив у селі неподалік португальського міста Лейрія. Його доля могла бути трагічною і короткою, але все склалось добре.

Господар собаки, 38-річний Леонель Коста, та його батько знайшли у флігелі, де родина зберігали дрова, новонароджених цуценят. За словами чоловіка, в його сім’ї вже було багато тварин, тому батько прийняв рішення позбутись малих. “На жаль, на той час у людей, які не могли залишити  тварин собі, вважалося нормальним заривати їх у яму”, – згадує він.

Пізніше Коста разом з братами знайшли у флігелі ще одного щеня – батько його не помітив. Вони назвали його Бобі і кілька тижнів ховали тварину від батьків. Незважаючи на те, що батьки невдовзі дізналися правду і насварили дітей, вони дозволили залишити пса собі.

Бобі виріс товариським і лагідним собакою і став найкращим другом Кости. Пса ніколи не тримали на ланцюгу, тому він часто гуляв сусідніми фермами та лісами та спілкувався з іншими тваринами. Постарівши, Бобі став менш активним. Зараз йому вже важко ходити, тому пес проводить майже весь час на задньому дворі будинку з чотирма домашніми кішками. Зір теж погіршився: він часто врізається у перешкоди під час прогулянок. Собака багато відпочиває та любить лежати біля каміна.

У Коста є своє пояснення тривалого життя вихованця. Каже, він ніколи не годував Бобі собачим кормом. “Між собачими консервами та шматком м’яса він, не вагаючись, обере другий варіант”, — стверджує чоловік.

Хазяїн додав, що Бобі ніколи не мав серйозних проблем зі здоров’ям. Лише одного разу в 2018 році собака потрапив до ветеринарної клініки, коли знепритомнів через утруднене дихання. “Ми регулярно відвідуємо ветеринара. Результати досліджень завжди показують, що Бобі має гарне здоров’я для його похилого віку”, — каже Коста.

“Бобі особливий. Дивлячись на нього, я згадую членів своєї сім’ї, багатьох з яких, на жаль, вже немає в живих: мого батька, брата, моїх бабусь та дідусів. Бобі є символом кількох поколінь моєї родини”, – підсумував господар пса-довгожителя.

Лише у січні BitukMedia розповідало про 23-річного чихуахуа із США на прізвисько Спайк, якого Книга рекордів Гіннеса нагородила титулом найстарішого собаки у світі. Не минуло і двох тижнів і – от знов зміна лідера.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі