Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дитина народилась з протизаплідною внутрішньоматковою спіраллю в руці

Важливо

У США 20-річна Вайолет Квік, яка користувалась контрацептивом, завагітніла і народила дитину. В цьому не було нічого дивного, якби маля не народилось з внутрішньоматковою спіраллю в руці.

Про це повідомляє Daily Mail.

Американка вийшла заміж за коханого Джона Френсіса, коли їй було 19 років. Молоде подружжя поки не планувало дітей, тому жінка запобігала вагітності за допомогою внутрішньоматкової спіралі.

Через кілька місяців після весілля американка зі штату Айдахо почала потерпати через нудоту і вирішила зняти підозри, зробивши тест на вагітність. Квік була шокована, коли тест виявився позитивним. Зробивши ще шість тестів, жінка зрозуміла, що завагітніла, незважаючи на протизаплідні засоби.

Медики підтвердили, що молода жінка перебуває на сьомому тижні вагітності. Вайолет прийняла рішення виносити дитину та не видаляти спіраль.

У січні у подружжя народився син, якого назвали Руді. Він з’явився на світ, стискаючи в руці внутрішньоматкову спіраль (ВМС). Подивитись на незвичайне видовище збіглись всі медики відділення.

“Коли всі медсестри приходять подивитися на дитину з внутрішньоматковою спіраллю», — підписала відео Вайолет.

Молода мати виклала фотографію сина у соціальній мережі та зібрала 23 млн переглядів. У коментарях інші жінки поділилися своїми історіями про те, як вони також користувалися спіраллю до раптової вагітності. 

Після того, як знімки матері, на якій її новонароджена дитина стискає ВМС у своєму крихітному кулачку, стали вірусними, багато хто дивувався, як взагалі можна завагітніти, маючи всередині себе засіб контрацепції.

Внутрішньоматкова спіраль вважається однією з найефективніших форм контролю за народжуваністю, з показником успішності понад 99 відсотків. Це означає, що щороку менше ніж одна жінка зі 100 з ВМС завагітніє.

У дуже рідкісних випадках можна завагітніти під час використання внутрішньоматкової спіралі, коли вона була вставлена неправильно.

Як повідомяляло раніше BitukMedia, рідні сестри 25-річна Анна та 20-річна Антоніна зі Львова одночасно народили дітей на Різдво 7 січня. Пологи у сестер пройшли у лікарні Святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі