Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Проїхав на велосипеді 2 тис. км – іспанський волонтер зібрав гроші для України

Важливо

Іспанський волонтер 18-річний Саша Чекерінг разом із другом Нео Ле Фолем за 47 днів подолали понад 2 тис. км Європою, аби зібрати гроші для України. Хлопці зібрали 10 тис. євро та дісталися Ужгорода.

Про це повідомляє Високий Замок.

У Саші мама француженка, а батько – громадянин США. Торік він закінчив школу. У березні минулого року уже був у Ужгороді – разом з батьком привозив гуманітарну допомогу.

“Ми з татом обговорювали цю ситуацію. Я замислився — чим я особисто можу допомогти Україні? І тоді у мене з’явилася ідея подорожі на велосипеді з Барселони до Ужгорода, під час якої зібрати гроші на підтримку України. Я — щасливий, бо мені це вдалося. Це був фантастичний досвід. Зібрав понад 10 тис. євро. У тих містах, де зупинявся, розповідав про Україну, яка героїчно захищає свою землю і свій народ”,

Чекерінг вирушив із Барселони, подолав Іспанію, Францію, Італію, Словенію, Угорщину перед тим, як дістатися Ужгорода. Під час подорожі ночував у наметі.

Цього разу в Ужгороді Чекерінг затримається щонайменше на два місяці. У Палаці дитячої та юнацької творчості він безкоштовно навчатиме вихованців англійської мови.

Як повідомляло BitukMedia, німецький волонтер Матеуш Вензек привіз своїх співгромадян на зруйновану росіянами Харківщину. Таким чином хоче показати їм правду про російсько-українську війну. Німці привезли із собою гуманітарну допомогу для мешканців деокупованих територій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі