П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чихуахуа з Огайо став найстарішим собакою світу

Важливо

Книга рекордів Гіннеса обрала найстарішого живого собаку світу. Ним став чихуахуа Спайк з Огайо (США). Йому 23 років і 43 дні. Свій сертифікат пес отримав 7 грудня. Цікаво, що тварина потрапила в родину буквально з вулиці.

Про це повідомляє портал UPI.

За словами Рити Кімбол, власниці Спайка, вона та її родина знайшли собаку на парковці поблизу продуктового магазину в Камдені 13 років тому.

“У нього була поголена спина, на шиї були плями крові від ланцюга чи мотузки, він виглядав жалюгідно”, — розповіла Кімболл Книзі рекордів Гіннеса. “Продавець у продуктовому магазині сказав нам, що він там вже три дні, і вони годували його залишками їжі”.

“Коли ми вийшли з магазину і попрямували на стоянку, він пішов слідом”, — згадувала Рита. “Ми відкрили двері машини, щоб посадити нашого онука в його автокрісло, і песик прямо вскочив і сів на сидіння, ніби він знав, куди ми їдемо. Так мало бути”.

Кімбол забрати собаку додому на свою невелику ферму, де він одразу “вписався”. Тоді ж пес отримав ім’я – Спайк.

“Спайк — це ім’я для великого собаки. Мій хлопчик був маленьким, але мав вигляд великого собаки”, — сказала вона.

Фактично, Спайк демонструє свій сумнозвісний характер чихуахуа тільки, коли його береться пестити незнайомець. “Він доброзичливий, але оскільки він майже сліпий і погано чує, іноді він починає нервувати й просто хоче, щоб його залишили в спокої”, — розповіла Рита.

Кімбол відвезла Спайка до ветеринара, який і визначив ймовірний день народження собаки — 10 листопада 1999 року. Отже, на момент, коли чихуахуа потрапив в родину Рити, йому вже було 10 років.  

Спайк починає свій день близько 7:00 ранку. Іноді він снідає одразу, а іноді трохи голодує. На літніх вихідних він гуляє зі своєю улюбленою Ритою в їхньому сільському рідному місті.

“Він ходить в хлів з тваринами: коровами, кіньми та місцевими котами”, — сказала Рита. “Якщо день хороший, він поженеться за котом або двома”. Але тих, хто більший за Спайка, його витівки більше не лякають. “Коли він був молодшим, він намагався лякати корів і коней гавканням і переслідуванням. Тепер вони просто дивляться на нього і навіть не рухаються”, — розповіла Рита.

Після ранкової прогулянки Спайк повертається до будинку, де дрімає на веранді та готується до майбутнього дня, поки Рита готує собі каву. “На фермі завжди є чим зайнятися; ми рубаємо дрова, чистимо ряди парканів, тюкуємо сіно та збираємо врожай”, – розповіла Рита. “Спайк їздив на тракторах, був пасажиром у комбайні та брав участь, коли ми рубали дрова”.

Після довгого тижня роботи на фермі Спайк зазвичай насолоджується суботньою вечірньою ванною. Час від часу він обідає брауншвейгером з сиром, а іноді ласує своїми улюбленими чіпсами. “У свої ранні роки він любив Дорітос”, – згадувала Рита.

Серед інших улюблених розваг Спайка —  дрімати, грати з домашнім котом Фоксі та ховати свою іграшкову лисицю десь в будинку.

Якось ввечері жінка дивилася “Шоу з Джиммі Феллоном”. А коли дізналась про колишнього найстарішого пса Пеблза, зрозуміла, що Спайк насправді старший.

“Більшість членів нашої родини знали, що Спайк старий, але не знали, що він має шанс стати найстарішим у світі”, — сказав Кімбол. “Тепер, коли він став рекордсменом, вони сприймають його як знаменитість”.

Рита радить тим, у кого є пухнасті друзі, забезпечувати своїх вихованців здоровою дієтою, місцем для вигулу, щоденними фізичними вправами та дарувати необмежену любов та увагу.

Як розповідало раніше BitukMedia, компанія Loyal, заснована в 2019 році американкою Селен Халіуа, готується до клінічних випробувань препаратів для подовження віку собак. Жінка сподівається, що вони допоможуть подовжити життя і людям. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі