Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надзвичайно рідкісного чорного пінгвіна помітили в Антарктиді. Чому чорний?

Важливо

Біля Антарктичного півострова помітили дорослого майже чорного пінгвіна-шкіпера. Зустріти такого птаха з меланізмом, генетичним захворюванням, яке призводить до незвичайно темного пір’я, біологам вдається тільки вдруге.

Про це пише New Scientist.

Аргентинські дослідники, які побачили та зняли на камеру незвичайного пінгвіна-шкіпера (Pygoscelis papua), повідомляють, що тварина була здоровою на вигляд і за своєю поведінкою. Але вона відрізнялася від інших своїм зовнішнім виглядом – і її спина, і живіт були поцяткованою сумішшю чорного з білим.

Припускають, що забарвлення спричинив меланізм. Йдеться про генетичну мутацією, через яку виробляється більше, ніж зазвичай, пігменту меланіну. Це лише другий задокументований науковцями подібний випадок серед пінгвінів-шкіперів. Перший був у 1997 році і стосувався птаха з іншої колонії.

Хоч зазвичай вагомі зміни забарвлення є ризикованими для тварин, оскільки порушують їхнє маскування, вчені вважають, що цьому пінгвіну ризику до і так небезпечного життя чорні цятки не додають. А для дослідників це шанс краще зрозуміти варіації кольору в пінгвінів.

Пінгвіни-шкіпери. Фото – Wikipedia/ Christopher Michel 

Як розповідало раніше BitukMedia, рідкісне дитинча пуми з альбінізмом народилось у зоопарку Нікарагуа. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі