Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хильніть перед тестом: водіїв відучать від п’яного водіння

Важливо

В Японії поліція та автоінструктори застосували непересічний підхід до безпеки дорожнього руху. В надії зменшити кількість випадків водіння в нетверезому стані, вони дозволяють водіям вживати алкоголь, перш ніж сісти за кермо.

Про це розповідає The Guardian.

Автошкола “Тікусіно” в південно-західному місті Фукуока нещодавно почала пропонувати контрольоване водіння автомобілем у нетверезому стані. Мета цієї поліцейської кампанії – переконати “надто самовпевнених” водіїв ніколи не сідати за кермо у нетверезому стані.

Серед водіїв, які брали участь у недавньому експерименті, були двоє репортерок з Mainichi Shimbun – одна була п’яна за кермом, а інша спостерігала за своєю колегою як твереза пасажирка.

Журналістки спершу тверезими проїхали ділянку дороги зі спуском, S-подібною трасою та серією крутих поворотів. Потім їм на вибір запропонували банку пива, чашку сливового вина або спиртного напою сьотю. Хильнувши алкоголю, жінки мали проїхати цю дистанцію знов.

Фото – Mark Thomas/Getty Images/Axiom RM

Випивши алкоголь, журналістка Х’єлім Ха повторила весь маршрут. От тільки після проходження з’ясувалося, що вона кілька разів не вписалася в повороти, перевищувала або навпаки сильно знижувала швидкість і навіть ненадовго виїжджала на зустрічну смугу. Хоча сама репортерка була впевнена, що не порушила жодного правила.

Таким чином, викладачі автошколи хочуть пояснити людям, впевненим, що вони можуть правильно керувати авто навіть у нетверезому стані, що вони можуть навіть не усвідомлювати помилок водіння.

Сам експеримент — данина трагедії, що сталася у місті 17 років тому. Тоді муніципальний держслужбовець, п’яний, врізався в машину, де їхала сім’я з трьома дітьми. Усі вони — двоє хлопчиків та їхня сестра — загинули. Молодшій дитині був рік.

Як розповідало раніше BitukMedia, у місті Спрінгфілд, штат Колорадо,  нетверезий водій намагався переконати поліцейських у тому, що не він, а його собака перевищив швидкість при керуванні автомобілем.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі