Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні відкрили нове газове родовище

Важливо

Компанія “Укргазвидобування” відкрила нове газове родовище. Його поклади можуть сягати близько мільярда кубометрів блакитного палива.

Про це повідомили у пресслужбі “Нафтогазу”.

Нафтогазова ділянка вивчалася “з нуля”, родовище на ній було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тис. м.  Перед бурінням фахівці провели 3D сейсморозвідувальне дослідження ділянки. Отримана геологічна інформація свідчить, що запаси нового родовища можуть сягати 1 млрд кубометрів газу.

Виконувач обовʼязків гендиректора “Укргазвидобування” Олег Толмачев зазначив, що компанія продовжить розвідку на даному родовищі і планує бурити нові свердловини. “Це не перше відкриття нових вуглеводневих покладів за цей рік. Нарощуючи запаси ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу”, – заявив він.

Так нещодавно Група Нафтогаз запустила в роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 тис. куб. м блакитного палива на добу.

У жовтні 2022 року в Харківській області запустили нову газову свердловину, звідки щороку зможуть видобувати 51 мільйон кубометрів газу. У квітні 2023 року в Україні запустили найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року. Там можуть видобувати 460 тисяч кубометрів газу на добу. За перше півріччя 2023 року “Укргазвидобування”, що є частиною Групи Нафтогаз, запустило 11 свердловин з видобутком понад 100 тисяч кубометрів на добу кожна.

14 липня 2023 року “Укргазвидобування” пробурив найглибшу свердловину у своїй історії – 6600 метрів. Дебіт свердловини – 150 000 куб. м газу. Родовище, на якому пробурили свердловину, відкрили у 2019 році. Її завданням була дорозвідка покладів газу та уточнення геологічної будови родовища.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Україна має намір видобувати уран, виробляти ядерне паливо та будувати малі модульні реактори. Таким чином український уряд хоче замінити росію на світових ринках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі