Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українa планує видобувати уран та виробляти ядерне паливо

Важливо

Україна має намір видобувати уран, виробляти ядерне паливо та будувати малі модульні реактори. Таким чином український уряд хоче замінити росію на світових ринках.

Про це заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє сайт Кабміну.

“У нас є завдання почати виготовлення палива для реактора ВВЕР-440 і знищити монополію Росатому в Європі”, – заявив міністр. ВВЕР-440 – це водо-водяний енергетичний реактор електричною потужністю 440 МВт, розроблений у СРСР.

За словами міністра, санкції проти росії на ринку ядерного палива, яких домагається Україна, стануть більш ефективними, коли ми самі почнемо виробляти паливо Також, каже Галущенко, Україна здатна замінити росію на міжнародному ринку урану.

“Наше завдання – так само викинути їх звідти”, – заявив голова Міненергетики.

Довгостроковими завданням Галущенко вважає будівництво нових ядерних блоків, атомних станцій та малих модульних реакторів.

«Атомна енергетика буде розвиватися з будівництвом як нових великих блоків, так і малих модульних реакторів. Сьогодні – це майбутнє, і увесь світ рухається в цьому напрямку. Україна буде однією з перших держав, де ці реактори будуть працювати»

Як повідомляло BitukMedia, 12 квітня цього року відбувся тестовий запуск українського біометану, вироблений вітчизняним заводом. Це перше подібне українське підприємство, яке підключили до мережі газогонів. Завод знаходиться на Чернігівщині. Вироблятиме близько 3 млн кубометрів газу на рік і забезпечить потреби 1,5 тис. споживачів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі