П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український біометановий завод забезпечить газом 1,5 тис. споживачів

Важливо

12 квітня відбувся тестовий запуск українського біометану, вироблений вітчизняним заводом. Це перше подібне українське підприємство, яке підключили до мережі газогонів. Завод знаходиться на Чернігівщині. Вироблятиме близько 3 млн кубометрів газу на рік і забезпечить потреби 1,5 тис. споживачів.

Про це повідомила у Facebook Регіональна газова компанія (РГК).

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору. Під цим брендом працюють 20 газорозподільних компаній.

Біометановий завод створили за сприяння європейських партнерів. Вузол обліку газу й газорегулювальні можливості обладнані технікою від Emerson, Pietro Fiorentini, FMG та Sick – світових лідерів газової галузі.

У 2023 році очікують запустити п’ять біометанових заводів. Найближчим часом вони з’являться на Київщині, Хмельниччині, у Закарпатті та на Віниччині.

“Біометан, який виробляє підприємство, нічим не відрізняється від природного та одразу може споживатися домогосподарствами та промисловістю. Якість доочищеного метану контролюється потоковим хроматографом, а газорегулюючий пункт обладнаний пристроєм для відбору проб газу”, – повідомили в компанії.

Завод побудували у 2018-му. Спочатку біометан виробляли для генерування електроенергії. На початку 2023-го модуль підключили до АТ “Чернігівгаз”.

Як повідомляло BitukMedia, 11-класник із Дніпра Давид Степаненко винайшов екологічний матеріал, який може замінити поліетилен та навіть пластик. Розробку хлопець здійснив під керівництвом учительки Фінансово-економічного ліцею Олени Крайняк.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі