П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Натуральний замінник шкіри створили зі шкірки помідорів

Важливо

Індійська компанія Bioleather створила замінник шкіри тварин зі шкірки помідорів. Ця її продукція орієнтована на веганів і є повністю екологічною. Вироби із неї візуально не відрізняються від звичайних шкіряних.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Bioleather займається виготовлення нових тканин. Їхній новий продукт повністю розкладається та не містить небезпечних для довкілля хімікатів та пластику.

Виготовлення нового шкірозамінника починається з того, що томатної шкірки вилучають лікопен – каратиноїда, який надає томатам червоного кольору. Потім його поєднують з іншими рослинними матеріалами, як-от бавовна, органічними речовинами з помідора та біополімерами.

Лінійку взуття та аксесуарів назвали Pomidor. Візуально товари нічим не відрізняються від звичайних. Ботинки можна купити за 3 580 рупій – 1,6 тис. грн. Туфлі – приблизно за 1,1 тис. грн. Велика дорожна сумка обійдеться у близько 1,7 тис. грн, а барсетка – лише у 270 грн.

У 2019 році Bioleather створила Original Bioleather, міцну та комфортну тканину, виготовлену з мікробів. Її виробництво потребує невеликої площі землі та ресурсів.

Як розповідало BitukMedia, дослідники з Технологічного інституту Вірджинії продемонстрували, що поліетилен можна перетворити на жирні кислоти, які використовуються для мила, миючих засобів та інших продуктів. Метод можна використовувати для переробки пластикових відходів у цінну сировину для виробництва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі