П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інженери створили дрони-трансформери, здатні збиратися в одного великого БПЛА

Важливо

Японські інженери із Токійського Університету створили робота TRADY. Це летючий робот, який здатен розпастися на окремі дрони, а потім знову зібратися задля виконання складного завдання.

Про це пише Popular Science.

TRADY розшифровують як “повітряний робот із нахиленим ротором і можливістю автономного збирання та розбирання під час польоту”. Таку технологію можна використовувати для нарощення підйомної сили робота. Або навпаки – його можна розібрати на шматки, якщо він має протиснутися у невеликий отвір.

Поки що інженери використовують лише два квадрокоптери. але переконують, що технологію можна масштабувати. Для з’єднання дронів використовують нескладний пристрік – “виделку” і роз’єм для неї. У перспективі стикувальний механізм планують обладнати шарнірами, аби можна було змінити напрямок обертання ротора після стикування.

Система керує кожним дроном окремо, але за потреби її можна перемкнути на єдину систему управління.

Інженери поставили дронам дві задачі – вставити кілочок у конус і відкрити клапан. Із обома завданнями дрони впоралися.

Як розповідало BitukMedia, pосійські пропагандисти поширили фейк, що український дрон “Баба Яга” має клешні, якими краде поранених. Дрон із такою назвою насправді існує, але він здатен підняти до 20 кг вантажу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі