П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Росіяни його уже бояться – що приховує український дрон “Баба Яга”

Важливо

Російські пропагандисти поширили фейк, що український дрон “Баба Яга” має клешні, якими краде поранених. Дрон із такою назвою насправді існує, але він здатен підняти до 20 кг вантажу.

Про це розповідає Фокус.

Російські пропагандисти, посилаючись на чеченських терористів із підрозділу “ахмат” розповіли, що дрон “Баба Яга” має розміри, як людина. Він вночі краде поранених росіян із позицій.

Насправді, “Баба Яга” дійсно великий, але не людського зросту. Його вантажопідйомність – до 20 кг, він дійсно оснащений “клешнями”, з яких скидає боєпримаси калібром 82-мм і 120-мм.

“Баба Яга” працює автономно – отримує координати і вирушає до цілі. Там відпрацьовує і повертається назад. Дрон працює вночі, тож його важко виявити візуально. Також він уникає ворожих засобів РЕБ. Один дрон може здійснити до 15 вильотів.

Як повідомляло BitukMedai, Mіністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що Україна виготовляє дрон-камікадзе “Перун”, який за технічними характеристиками схожий на російський “Ланцет”. Зараз виробництво знаходиться на стадії масштабування, і БПЛА невдовзі надійдуть до військових.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі