П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ізраїль готується збивати “Шахеди” за допомогою лазерних гармат

Важливо

Ізраїльські технологи розробляють високотехнологічну лазерну зброю для протидії безпілотникам, в тому числі й іранським “Шахедам”. Частково закрити небо над країною міноборони Ізраїля планує до серпня наступного року.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Про те, що лазери зможуть збивати “Шахеди” заявив у лютому 2022-го ізраїльський бригадний генерал Денні Голд. Він переконаний, що лазери можна використовувати проти мінометів, ракет і дронів.

Зараз про готовність частково закрити небо за допомогою лазерів говорить голова компанії Rafael Advanced Defense Systems Юваль Штайніц.

“Через рік Ізраїль стане першою країною, яка матиме частковий лазерний захист. Через два роки може бути повний захист — від ракет, снарядів, реактивних снарядів або чогось іншого. Це захистить нас як на півдні, так і на півночі”, – каже Штайніц.

Як розповідало BitukMedia, Міністерство оборони Франції планує збивати дрони за допомогою лазерної зброї під час Літньої Олімпіади 2024 року. Для цього під час урочистостей розвернуть новітню лазерну ППО HELMA-P.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі