Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Франція на Олімпіаді збиватиме дрони із лазерних гармат

Важливо

Міністерство оборони Франції планує збивати дрони за допомогою лазерної зброї під час Літньої Олімпіади 2024 року. Для цього під час урочистостей розвернуть новітню лазерну ППО HELMA-P.

Про це повідомляє CNN.

HELMA-P здатна як осліпити камеру безпелотника, так і «змінити його структуру», тобто завдати технічних пошкоджень. ППО може впоратися із дроном вагою від 100 грам до 25 кг. Міноборони Франції уже замовило один зразок для Олімпіади.

HELMA-P стріляє потужними лазерними променями, які здатні пропалити дірку у дроні або спричинити його перегрів, що призведе до вимкнення. Радіус дії установки – 1 км. І хоча одні експерти попереджають, що падіння дрона в натовп може травмувати туристів, інші заперечують – якщо дрон збити ракетами, уламки будуть значно небезпечнішими.

В будь-якому разі, таким чином Париж готується попереджати теракти на натовп – дрони можуть використовуватися і як камікадзе, і з метою відстежування цілі.  

Як повідомляло раніше BitukMedia, британська компанія QinetiQ розробила дрон із лазерним керуванням. Він здатен уникати традиційних систем протидії, які впливають на радіокерування чи GPS.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі