П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чи буде війна між Китаєм і Тайванем? – прогноз експерта

Важливо

Конфлікт  між США та Китаєм загострився,  після візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню. Останній є ключовою точкою зіткнення між двома великими країнами. Китаю економічно не вигідна ця війна біля його кордонів, тому що він буде першим хто постраждає від економічної блокади.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia  розповів аспірант кафедри міжнародної економіки Цзиліньського університету  Петро Шевченко.

У разі війни Пекін не зможе самостійно налагодити виробництво потрібних йому складних деталей, пояснив експерт.

«Максимум, що було б можливо – Пекін спробує захопити дрібні острови, які контролює Тайвань. Але вони за останній десятиліття перетворилися на справжні фортеці, тому це буде зробити непросто», – вважає Шевченко.

США не покинуть підтримку Тайваню, вважає експерт. Існує небезпека, що повномасштабний конфлікт між Пекіном і Вашингтоном переросте у ядерну війну. А цього не хоче жодна зі сторін.

«Існують три ключові моменти, чому Тайвань цінний для США. Перше – це виробництво напівпровідників. Отримавши такий подарунок, Пекін дуже швидко просунеться у розвитку технологій. Друге – Тайвань є непотоплюваним авіаносцем США. Без нього американці втратять контроль над товарним трафіком у Південнокитайському морі. Третє – це вихід в акваторію Тихого океану»,- додав Шевченко

США не покинуть підтримку Тайваню. Існує небезпека, що повномасштабний конфлікт між Пекіном і Вашингтоном переросте у ядерну війну. А цього не хоче жодна зі сторін.

Як раніше повідомляло BitukMedia, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі провела офіційну зустріч з президентом Тайваню Цай Ін Вень та іншими законодавцями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі