Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ненсі Пелосі зустрілася з лідером Тайваню

Важливо

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі провела офіційну зустріч з президентом Тайваню Цай Ін Вень та іншими законодавцями.

Про  це повідомив The Washington Post.

«Зараз, як ніколи, солідарність Америки з Тайванем має вирішальне значення. Рішучість Америки зберегти демократію на Тайвані та в решті світу залишається непохитною», — сказала Пелосі.

Перед початком бесіди президентка Тайваню нагородила Пелосі урядовою медаллю  «Орден Доброзичливих Хмар»  за її заслуги в розвитку відносин двох країн.

«Американська делегація прибула на Тайвань, щоб ясно дати зрозуміти — ми не відмовимося від нашої прихильності до Тайваню й дуже пишаємося дружбою з цією країною», — додала Пелосі.

Також президент Тайваню Цай Ін Вень наголосила, що держава відступить перед постійними посиленими військовими загрозами Китаю та захищатиме свій суверенітет. Після вторгнення Китаю в демократичний Тайвань безпека всього Індо-Тихоокеанського регіону опиниться під загрозою.

Як раніше повідомляло BitukMedia президент США Джо Байден схвалив виділення Україні 13,6 мільярда доларів термінової допомоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі