Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Створили ефективні військові дрони із лазерним керуванням

Важливо

Британська компанія QinetiQ розробила дрон із лазерним керуванням. Він здатен уникати традиційних систем протидії, які впливають на радіокерування чи GPS.

Про це повідомляє Newatlas.

Британці розробили двосторонню оптичну систему, яка базується на оптичному зв’язку у вільному просторі (FSOC). Вона має на меті доповнити або і повністю замінити традиційну систему радіоконтролю, що стане у нагоді у зоні бойових дій, де супротивник може використовувати засоби блокування радіо-частот. Тобто, інформація передається не через радіоефір, а завдяки лазерному променю, який надходить до дрона і виходить з нього.

Недоліком є те, що дрон має перебувати постійно у зоні видимості пристрою системи керування. Але разом з тим, сам пристрій системи керування доволі компактний. Йому не заважають у роботі радіочастотні перешкоди, а потік даних практично неможливо перехопити чи навіть виявити.

 Однак поки не зрозуміло, як буде працювати дрон у тумані, диму чи під час піщаних бурь, коли лазерний промінь буде зустрічати перешкоди.

У Повітряних силах США підтвердили, що у вівторок успішно провели випробування зброї швидкого реагування повітряного базування біля узбережжя Каліфорнії, виробництва Lockheed Martin. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі