П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На арештованій супер-яхті друга путіна знайшли ймовірне яйце Фаберже

Важливо

На арештованій супер-яхті Amadea російського олігарха і друга президента рф володимира путіна Сулеймана Керімова знайшли предмет, схожий на яйце Фаберже. Судно арештували через напад росії на Україну 24 лютого цього року.

Про це повідомляє The Guardian.

Про знахідку розповіла помічниця генерального прокурора США Ліза Монако. Вона виступила на форумі, на якому обговорювали значення заморозки активів «друзів путіна» для припинення війни в Україні.

Монако натякнула, що предмет, який, ймовірно, є яйцем Фаберже, знайшли на яхті, яка минулого місяця прибула із Фіджі зараз знаходиться у затоці Сан-Дієго. Якщо воно виявиться справжнім, яйце буде коштувати мільйони доларів – адже це один із тих рідкісних оригіналів, які лишилися у світі. Карла Фаберже створив лише 50 ювелірно оздоблених яєць для російської царської фамілії, і не всі вони збереглися.

Журналісти встановили, що в доповіді Лізи Монако йдеться про супер-яхту Amadea, вартість якої $300 млн. Монако ж відзначила, що обшукувати це судно стає чим далі, тим цікавіше.

«Ми працюємо з нашими колегами з правоохоронних органів по всьому світу, щоб провести обшуки на яхтах російських олігархів. Ми працюємо над тим, щоб отримати повноваження на це і звернутися до суду, арештувати їх і конфіскувати виручені кошти», — сказала вона. Також вона додала, що впевнена, що кошти за продаж конфіскованого майна «друзів путіна» потрібно передати Україні.

У рамках ініціативи Міністерства юстиції США «KleptoCapture» і багатонаціональної цільової групи під назвою Repo  (Російські Еліти, Проксі та Олігархи)  США та їх союзники конфіскували російські активи на мільярди доларів починаючи із березня 2022 року, згідно з даними відділ казначейства Сполучених штатів.

Як повідомляло BitukMedia, влада Нью-Йорка повернула Італії 142 крадені предмети старовини вартістю близько $14 млн. Третину з них  вилучили у одного із найвідоміших у світі колекціонерів Майкла Стейнхардта.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі